Terms of purchase

 

Vinarija Eden d.o.o.


Adresa sedišta: Bulevar Umetnosti 5/29, 11070 Novi Beograd, Srbija

Matični broj: 21104876

PIB: 108980256

Šifra delatnosti: 4690

Ogranak: Turija BB, 34202 Ranilović, Aranđelovac, Srbija.

Tel.: +381692902030

E-mail: shop@eden.vin


Vinarija Eden d.o.o. obaveštava svoje potrošače koji robu kupuju putem internet sajta Vinarijaeden.rs:

- da je sadržaj web stranice Vinarijaeden.rs i svih njenih varijanti (u daljem tekstu: Vinarijaeden.rs) vlasništvo preduzeća Vinarija Eden d.o.o., Bulevar Umetnosti 5/29, 11070 Novi Beograd, Srbija. Upotrebom web stranice Vinarijaeden.rs korisnici prihvataju objavljene opšte uslove korišćenja sajta. 


- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 i 44/2018) kupovina preko naše prodajne web stranice Vinarijaeden.rs smatra prodajom na daljinu. Vinarija Eden d.o.o. i korisnici sa opštim uslovima ugovaraju međusobne obveze pri kupovini u Internet prodavnici na web stranici Vinarijaeden.rs, a porudžbinom artikala kupac prihvata ugovorene uslove.


- da u web prodavnici na Vinarijaeden.rs mogu kupovati proizvode isključivo fizička lica starija od 18 godina sa prebivalištem u Republici Srbiji;

- da se osnovna obeležja robe mogu naći na web stranici Vinarijaeden.rs. Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala.

- da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal. U cenu je uračunat PDV.

- da je usluga isporuke robe dodatno ne naplaćuje

- poručenu robu isporučujemo u roku od najviše 14 radnih dana putem kurirske službe sa kojom imamo ugovor.

- da kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet stranici Vinarijaeden.rs;

- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta Vinarijaeden.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili avansno prema poslatoj porudžbenici na tekući račun preduzeća br. 265-1110310000943-80

- da u slučaju prijema robe potrošač ako isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana;

- da za robu koja je poručena putem web prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju; adresa za izjavljivanje reklamacije je: shop@eden.vin.

- da Vinarija Eden d.o.o. može porudžbinu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe web prodavnice ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netačni, osobito ukoliko sa kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine.
PORUČIVANJE I PLAĆANJE


Cene

Sve cene su izražene u dinarima sa uključenim PDV-om. Pri kupovine važe cene u trenutku naručivanja. Cene važe do objave novog cenovnika u web prodavnici Vinarijaeden.rs. 

Sva plaćanja biće izvršena u valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Navedene cene važe samo za prodaju preko web prodavnice Vinarijaeden.rs i ne moraju biti jednake cenama na drugim prodajnim mestima (prodajna mesta naših distributera, sajmovima vina i sl.). 

Rokovi trajanja pojedinih akcija u Internet prodavnici su objavljeni na web stranici Vinarijaeden.rs.

Kod prikazivanja sniženja cena (izraženo u procentima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u web prodavnici,  a to je posledica zaokruživanja maloprodajnih cena nakon sniženja.


Količina proizvoda za poručivanje

Naša transportna pakovanja su za 3 ili 6 boca. Stoga broj boca koje odaberete za isporuku mora biti deljiv sa 3 (3, 6, 9..). Možete napraviti bilo koju kombinaciju vina u okviru jednog transportnog pakovanja. 


Poručivanje

Putem web prodavnice omogućavamo Vam kupovinu svih tamo predstavljenih proizvoda. Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i količine artikala na lageru zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbine. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

Da biste porudžbenicu uspešno kompletirali potrebno je :

  • da sve željene proizvode postavite u „korpu“ i prihvatite Uslove kupovine i Pravila privatnosti
  • da nam dostavite sve potrebne informacije vezano za kupca, adresu isporuke, adresku kupca i broj telefona zbog kontaktiranja kurirske službe. Možete napraviti svoj nalog ili se logovati kao gost
  • da odaberete način plaćanja: gotovinski prilikom preuzimanja ili uplatom na tekući račun
  • da potvrdite kupovinu klikom na dugme „Kompletiraj porudžbinu“

Po završetku procesa kupovine dobićete e-obaveštenja o potvrdi porudžbenice (sa instrukcijama za uplatu u slučaju odabira opcije uplate na tekući račun) na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu za kupovinu. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Sve potvrđene  porudžbenice ćemo smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na raskid ugovora u skladu sa člnom 35 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom. Vinarija Eden d.o.o. može porudžbenicu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe web prodavnice Vinarijaeden.rs ili utvrdi da su podaci na porudžbenici nepotpuni odnosno netačni, naročito ukoliko sa kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa opštim uslovima i da je posebno bio upozoren na opšte uslove. 

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihama ili da porudžbenicu nije moguće sprovesti radi drugih razloga, korisnik će biti obavešten telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka nekog drugog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda.

Vinarija Eden nije odgovorna za troškove telefona, prometa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom porudžbine ili pregleda/pretraživanja web stranica.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća prilikom procesa poručivanja slobodno nas kontaktirajte na e-mail: shop@eden.vin ili na tel. +381 69 290 20 30, ponedeljak - petak 8.00 - 15.00 časova.


Plaćanje

Gotovinski prilikom preuzimanja

Prilikom preuzimanja pošiljke na adresi koja je navedena za isporuku, plaćate kuriru isključivo gotovinom. Cena koju mu isplaćujete je ukupan iznos koji ste dobili na vašu e-mail adresu uz potvrdu porudžbine i nema dodatnih troškova.

Pre isporuke nazvaćemo Vas radi telefonske potvrde porudžbine.


Uplatom na tekući račun

Ako odaberete ovu opciju, prilikom potvrde porudžbine na Vašu e-mail adresu, stići će i instrukcije za plaćanje putem online bankinga ili naloga za uplatu na šalteru banke ili pošti. Rok za uplatu porudžbenice je 5 dana, nakon čega ćemo smatrati da ste odustali od ugovora.

Porudžbina će biti poslata tek nakon potvrde iz banke da je uplata izvršena, što u zavisnosti od banke iz koje vršite uplatu i doba dana kada uplaćujete može potrajati 1h do 24h.

Nema dodatnog plaćanja prilikom preuzimanja pošiljke.ISPORUKA


Pošiljke isporučujemo u sva mesta u Srbiji preko poštanskih i kurirskih službi.

Kada prosledimo vašu isporuku kurirskoj službi, dobićete e-obaveštenje da je Vaša pošiljka krenula.

Rok isporuke

Maksimalni rok isporuke u skladu sa zakonskom regulativom je 30 dana, međutim uobičajeni rok isporuke je do 5 radnih dana od potvrde porudžbine za plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja ili od trenutka uplate na tekući račun. Trudićemo se da sve primljene porudžbine obradimo i pošaljemo narednog radnog dana. Ukoliko vam je potrebna dodatna potvrda roka isporuke ili želite da odložite isporuku, molimo Vas da nas kontaktirate na na e-mail: shop@eden.vin.


Preuzimanje pošiljke

Kuriri kurirske službe pošiljke donose na adresu za isporuku radnim danima (od ponedeljka do petka) u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi koju ste naznačili  kao adresa isporuke bude osoba koja može preuzeti pošiljku i izvršiti plaćanje ukoliko je plaćanje gotovinsko prilikom preuzimanja. 

Ukoliko primalac nije na adresi isporuke, dostava će biti pokušana još jednom. Ukoliko i nakon drugog pokušaja dostave nema mogućnosti za isporuku, pošiljka će nam biti vraćena.

Ukoliko niste primili robu ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo Vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.


Ispravnost pošiljke

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna spoljašnja oštećenja. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. U suprotnom potrebno je da to odmah reklamirate osobi koja je koja je dostavila tu robu. Ova reklamacija će biti izvršena u pisanoj formi na licu mesta u vidu zapisnika.

Kupac je dužan da uporedi sadržaj pošiljke (vrstu i količinu dostavljenih artikala) sa računom, i da ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta obavesti dostavljača.ODUSTAJANJE I REKLAMACIJE


ODUSTAJANJE

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 i 44/2018) kupovina preko naše prodajne web stranice smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a u roku od najviše 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje cene ukoliko utvrdi da roba nije vraćena u stanju u kome je isporučena a usled potrošačevog neadekvatnog rukovanja istom.

Kao kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu slanjem robe na našu adresu. Robu koju vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe. Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora, izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu ili poslati artikal koji želite za zamenu. Povrćaj uplaćenih sredstava se vrši isključivo na račun koji je kupac priložio u Izjavi o odustanku od ugovora.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti.

Prilikom povraćaja robe kupac je u obavezi da priloži račun/otpremnicu.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.


Obrazac koji možete preuzeti ovde:

- Izjava o odustanku od ugovora na daljinu


REKLAMACIJE

Ukoliko kupac ima bilo  kakav prigovor na kupljenu robu shodno članovima 50, 51, 52, 53 i 56 Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavestite na e-mail adresu: shop@eden.vin.

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke robe koje prodaje na svojim stranicama shodno pozitivnim propisima posebno Zakonu o obligacionim  odnosima  i Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije.

Potrošač mora u reklamaciji  detaljno opisati nesaobraznost i omogućiti prodavcu da izjavljenu nesaobraznost razmotri.

Molimo da kupac ispuni obrazac za reklamaciju kojeg možete naći ovde i popunjenog ga vrati zajedno sa robom i  računom  na adresu Vinarija Eden d.o.o., Turija BB, 34302 Ranilović. 

Po prijemu robe i reklamacije potrošača Vinarija Eden će u roku 8 dana dati pisani odgovor na izjavljenu reklamaciju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od datuma podnošenja iste.

Reklamacije koje se šalju kurirskom službom moraju biti propisno zapakovane.

Troškove povrata robe snosi kupac.

English en
Sale

Unavailable

Sold Out